Kako održavati podne obloge

01. decembar 2017.

Gotovi parketi, Laminati ili Vinyl…podne obloge su raznovrsne kao i sam materijal od kojeg su izrađene. S toga je jasno da se ne razlikuju samo vizualno – svaki od njih zahtjeva posebni tretman. Eurowood u svojoj kolekcije nudi sve ono što je potrebno za njegu i održavanje podnih obloga.

 

Naši savjeti za njegu Vašeg Eurowood poda:

Laminati

Ova vrsta poda je izuzetno otporna i njegova primjena je univerzalna. Zahvaljujući svom sastavu, Laminati su vrlo jednostavni za održavanje i čišćenje: Eurowood sredstvo za čišćenje Laminata, razrjeđuje se sa vodom (1:200), a zatim se pod može prebrisati.

Uljeni parketi

Kako bi se sačuvala vrijednost i plemenita optika nauljenih parketa dugi niz godina, neophodna je redovita briga. Za ovu namjenu postoje dva Eurowood proizvoda: Eurowood sapun za drvo, to je blago sredstvo za čišćenje na bazi prirodnih sapuna. Preporučuje se za sve nauljene i voskom premazane drvene podove i podove od pluta. Ovo sredstvo istovremeno čisti i njeguje, razrjeđuje se za vodom i površina prebriše sa krpom.

Ukoliko Vam pod nakon izvjesnog vremena izgubi svilenkasti sjaj, postoji rješenje i za to. Najprije se parket prebriše, kako bi se uklonile sve nečistoće, a zatim se nanese Eurowood osvježivač za uljene podove. Sredstvo se ne razrjeđuje i nanosi u tankom sloju, ravnomjerno po površini. Za ovu namjenu preporučujemo da koristite mop.

Lakirani parketi

Zahvaljujući lakiranju, pod je dobro zaštićen. Ukoliko ipak dođe do nečistoće, pomaže Eurowood sredstvo za čišćenje lakiranih površina. Ovaj aktivni čistač bez otapala, razrijeđuje se sa vodom (1:200), a zatim se površina prebriše vlažnom krpom. Ukoliko lak nešto stariji, pomaže Eurowood Refresher za lakirane površine: štiti od ogrebotina i preranog trošenja. Površina se prvo očisti, a zatim se osvježivač krpom za brisanje ravnomjerno nanosi (sredstvo se ne razrjeđuje). Pod bi se trebao sušiti preko noći.