Toplina, emocija i dinamika trendova

22. januar 2018.

Concrete, Onyx and Prima: karakter i osobnost, nevjerovatan potencijal za dekoraciju i dizajn.

ŽIVOT, KULTURA I EVOLUCIJA STILA. UŽIVITE SE U EVOLUCIJU CORIAN®, S INOVATIVNIM BOJAMA I DEKORIMA KOJI SU OSTVARILI SNAŽAN ISKORAK. ŠTITEĆI SVOJE NASLJEĐE DOK IDE PREMA BUDUĆNOSTI CORIAN® JE KREIRAO TRI NOVA STILA: CONCRETE, ONYX I PRIMA – KOJI ĆE UTICATI NA VAŠ KOMPLETAN KARAKTER KAKO BI ZADOVOLJILI ŽELJU, DOTAKNULI VAŠE OSJEĆAJE, PROMIJENILI RASPOLOŽENJE I INSPIRISALI VAS.

Postignuto ekskluzivnom tehnologijom izrade, novi Corian® stilovi obraćaju se raznovrsnoj internacionalnoj publici u dizajnu. Ostvaruju velik potencijal u dekoraciji i dizajnu, ovi novi dekori imaju snažnu vizualnu teksturu, dinamički moment u trendovima koje prate protkani toplinom i emocijama.

 

Corian® Cocoa Prima

Corian® je prvi koji je kreirao materijale za upotrebu u kuhinjama i kupaonicama visokih performansi, Corian® je sada – zahvaljujući svojoj unikatnoj kombinaciji funkcionalnosti, različitosti i ljepoti – vodeći brend u kreiranju površinskih rješenja za interijer i eksterijer.

Tokom godina Corian® se uzdigao s izuzetnim dizajnom za svaku aplikaciju koja vam je potrebna. Kuhinje, kupatila, osvjetljenje, namještaj, fasade, stolice, radijatori, automatizacija kao i površine za upravljanje: danas, Corian® se može pronaći skoro svuda u komercijalnom i rezidencijalnom prostoru i javnim prostorima široke namjene.

 

 

PRIMA STIL

Nova dimenzija dizajna je predstavljena kolekcijom Prima. Ova ekskluzivna kreacija naglašava on-trend dizajn različitih tehnologija koje dozvoljavaju dizajnu da se postavi u prvi plan. Osam nijansi inspiriranih prirodnim stanjima naših osjećaja i emocija utkani su u ovu kolekciju.

Corian® Evening Prima                             Corian® Limestone Prima                           Corian® Cocoa Prima

Corian® Cosmos Prima                          Corian® Nimbus Prima                                 Corian® Windswept Prima        

Corian® Dune Prima                                Corian® Smoke Prima       

CONCRETE STIL

Concrete kolekcija je vizualno blaga, a estetski jaka. Inspirirana je urbanim predjelima i predstavlja moderan industrijski dizajn. Četiri nove boje otkrivaju tihu stranu kako bi izbalansirale naglašen stil dizajna.

Corian® Ash Concrete                                Corian® Neutral Concrete                      Corian® Weathered Concrete

Corian® Carbon Concrete

ONYX STIL

Inspirirana klasičnim kamenom, Onyx ima svjež moderan izgled koji je smjelog dizajna s bogatom vizualnom strukturom. Njegove vijugave linije različitih opaciteta i transparencije kreiraju “tečan” dizajn.

Corian® Gray Onix                                  Corian® White Onix