Prezentacija nove EGGER kolekcije

13. februar 2017.

U prestižnom objektu Golf klub, uz prisustvo renomiranih bosanskohercegovačkih arhitekata i dizajnera enterijera Frischeis d.o.o. upriličio je sa svojim partnerom Egger GmbH & Co. OG iz Austrije, ekskluzivno predstavljanje nove kolekcije EGGER dekorativnih ploča 2017 -2019.

Egger se sa ovom kolekcijom može pohvaliti većim izborom dekora, širim spektrom boja, raznovrsnijim asortimanom te novim površinskim strukturama. Posebno se izdvaja Feelwood sinkronizirana površina, koja čini najnoviju inovaciju u pogledu razvoja površinskih struktura jer dočarava i vizualnu i taktilnu estetiku drveta.   

Sa novom kolekcijom arhitektima i dizajnerima se ne postavljaju granice. U mnoštvu raznolikosti, novi umreženi sistem pruža podršku u svakodnevnom radu, što su na samoj prezentaciji arhitekti i dizajneri uspjeli prepoznati.

Direktor firme „Projektni biro Arhitekt“, glavni i odgovorni projektant, arhitekt Sead Hadžibeganović, smatra da je:

„  Nova EGGER dekorativna kolekcija u potpunosti unaprijeđena i sadrži cijeli spektar novih dekora i tekstura koje su sve ono o čemu mi arhitekti maštamo da imamo u svojim projektima enterijera. EGGER uvijek ide korak ispred svih, prateći sve nove trendove u arhitekturi, tako da sa svojom ponudom različitih dekora predstavlja nepresušnu riznicu ideja i inspiracija za svakog projektanta dizajnera.“

Kombinacija suprotnosti i stilskih pravaca, kompleksnost i redukcija, sivo u sivo, mat i sjaj kao i kontrasti i akcenti su trendovi koji se mogu pronaći u kolekciji EGGER 2017-2019. Na osnovu ovih trendova razvijena je paleta dekora: Uni dekori su dodani, ažurirani ili revidirani, kod drvnih dekora naći će se mnoštvo noviteta i zanimljivosti, naročito u dekoru hrast kao i kod klasičnih i egzotičnih drvnih dekora.

Prirodnost nove kolekcije pokazala se kao pun pogodak i među arhitektima „studio ZEC“: „Nova Egger kolekcija nudi širok dijapazon dekora različitih materijala, te minimizira efekt plastičnosti sa boljim strukturama. Sigurno će obogaćeni izbor dekora potaknuti neka naša nova dizajn rješenja“, arhitektica Ena Hadžić, ispred studio ZEC.

Vlasnica i direktorica firme za arhitektonsko projektiranje, opremanje i inženjering "Entasis" d.o.o. Zenica, Vedina Babahmetović, novu kolekciju vidi kao osvježenje za arhitekte:

„ Sretni smo kada jedna ovako kvalitetna kolekcija, koja mami prirodnošću uđe i na naše prostore. Za nas projektante, ovo je odličan alat, koji nam dozvoljava više mogućnosti u opremanju enterijera i bijeg od uštogljenosti kojeg je se ovo podneblje i više nego zasitilo.“

Direktorica firme Frischeis d.o.o. naglašava da: „ ono čemu težimo jeste, osvijestiti krajnjeg kupca da je i pored raznovrsnosti dekora i inovacija u dizajnu, neophodno imati i odgovarajući kvalitet. S toga mi radimo isključivo sa renomiranim dobavljačima kao što je Egger GmbH & Co. OG“.neuheiten