O nama

Naše vrline?
Sve što je izvodljivo.

Stav „Ne postoji ništa što je neizvodljivo“ kratko i jasno predstavlja Frischeisovu filozofiju. Kvaliteta usluge za nas nije samo prazna riječ, već nešto što se u poslovnoj svakodnevici živi i primjenjuje.

Dobro obrazovani i motivirani zaposlenici naš su oslonac. Razgranata mreža filijala, velika raznovrsnost proizvoda i stalna zaliha na skladištu od 20.000 artikala omogućuju brzu isporuku robe. S mnogobrojnim špedicijskim vozilima garantujemo učinkovitu logistiku i time najveću moguću fleksibilnost prema svojim kupcima.

Drvo je naš svijet. Usluga takođe.
Frischeis je najveći bosansko-hercegovački trgovac drvetom i drvnim materijalima.  Ne bez razloga. Izuzetno visoke zahtjeve za kvalitetom imamo ne samo prema svojim proizvodima, već i prema svojoj Službi za korisnike. Vi kažete „šta“ i „kada“ – a mi isporučujemo.

Od nas nećete dobiti samo robu. U naš „paket potpunog zadovoljstva“ spada i nesumljivo više toga: ne tek obični kupoprodajni razgovori nego i savjetovanje sa stručnjacima. Logistika i održavanje skladišta na zavidnoj su razini. Dodatna usluga od krojenja i kantiranja ili u bućnost i do izrade dijelova namještaja i još mnogo više. Jer mi smo zadovoljni tek kad ste Vi zadovoljni.

Regionalnost.
Obećanje.

Preuzimamo odgovornost za regiju koju poznajemo. I to ne samo na papiru: Samo u Austriji J. u. A. Frischeis nudi 700 radnika sigurno radno mjesto, a međunarodna Grupa Frischeis ima oko 2.200  zaposlenika.

Bilo kroz izgradnju skladišta ili adaptaciju i proširenje poslovnih zgrada – Frischeis ulaže u svoje poslovnice i tako pridonosi jačanju lokalnog gospodarstva.

Poslujemo profesionalno
Lokalna podrška vrlo nam je važna: Besplatnim materijalom za studijske projekte aktivno podržavamo mlade talente u drvnoj industriji /na različitim univerzitetima. Financijsku pomoć dajemo i u razne dobrotvorne svrhe i za različite manifestacije, a aktivno potpomažemo i projekte na području umjetnosti i kulture.

Kvaliteta od povjerenja.
Jedna firma, jedna riječ.

J. u. A. Frischeis je firma kojom upravlja vlasnik. Kod nas ćete naći kvalitetu od povjerenja - od lokalnog osoblja na terenu do direktora. Odluke se donose u firmi, a ne donose ih strane grupe dioničara -  i stoga se donose brzo i neovisno.

Naša se firma odlikuje stabilnošću: Poznajete svoje osobe za kontakt i kod nas nema stalnih fluktuacija na upravljačkoj razini. Iza naše tradicionalne firme stoji 65 godina stabilnih vrijednosti i kompetencije u drvnoj industriji.

Tradicija i inovacija.
Dobar tim

Jedno bez drugog ne može: Tradicija bez napretka predstavlja zastoj. Fokusiranje samo na promjene, a ne uzimajući u obzir dugogodišnja iskustva i vrijednosti, dovodi do prolaznosti. Kod Frischeisa te dvije komponente nastupaju zajedno – i po našem su mišljenju izvanredno usklađene.

We proudly present
Svime bi se time mogla objasniti i činjenica da naša tradicionalna firma nakon „Veneer Worlda“ – prve svjetske trgovine koja posluje cijelim svijetom sa slikama svežnjeva furnira velike rezolucije – sada i sa svojom sveobuhvatnom internetskom trgovinom ima apsolutnu pionirsku ulogu u industriji. I to ponovno dokazuje da se tradicija i inovacija savršeno nadopunjuju.

Skladište i logistika.
Time ste na pravom putu.

Nije važan samo proizvod već i ko ga isporučuje: Jer najbolja roba posjeduje samo pola vrijednosti, ako se na vrijeme ne dovede na „pravi put“ ili, bolje rečeno, stavi u kamion.

Naše drugo ime? Pouzdanost…
Moderni vozni park s viljuškarima i špediterskim vozilima dokazao se kao iznimno učinkovit.  S jednim do dva fiksna dana za isporuku sdmično – u gusto naseljenim i industrijskim područjima i više (svakodnevno) – našim klijentima garantujemo najveću moguću kvalitetu.

Za Vas ćemo voziti do Mjeseca
Kako bi došli do naših klijenata, naši kamioni godišnje prijeđu oko 13,3 milijona kilometara. Kada bismo to izračunali na malo drugačiji način, godišnje bi naši kamioni 332,5 puta obišli Zemlju ili vozili 34,5 puta do Mjeseca. Godišnja prevezena količina iznosi impresivnih 700.000 kubičnih metara. Želite usporedbu? Na nogometnom igralištu roba bi bila složena do visine od oko 100 metara …

Austrija. Svijet.
Posvuda se osjećamo kao kod kuće

Samo onaj tko poznaje svoje korijene i koji je duboko ukorijenjen može raširiti svoja krila i stabilno rasti. Ono što je 1948. započelo u Stockerauu, sada je međunarodni koncern s trenutno 50 lokacija u 14 zemalja. Savjet: Godine otvaranja naših filijala možete pronaći pod tačkom „O historiji“.

Mi smo starosjedioci... 
…i to nam je sve samo ne dosadno: Na razvoju Frischeisa može se vidjeti da se naša firma uvijek organski i zdravo širila. Kada odlazimo u novu zemlju, najprije tamo iznajmljujemo poslovni prostor – i tek nakon što naša firma uspješno započne poslovanje, počinje gradnja lokalne filijale. Cilj je uvijek razgranata distribucijska mreža. Ona uvijek započinje u radijusu oko filijale i zatim se, prilagođena dotičnom tržištu, stalno širi.

Lokalna firma J. u. A. Frischeis osjeća se podjednako kod kuće u Austriji i u svijetu jer: Tko poznaje vlastite korijene, svuda se osjeća kao kod kuće.