Masivne drvene ploče marke Eurowood

Kad se podvuče crta...najbolji izbor

Naš brend, naša riječ

Kocke su bačene – s ponosom predstavljamo naše Eurowood masivne ploče. S ovim ekskluzivnim asortimanom ne ulažete nikada previše, naprotiv: uvijek imate garanciju da radite sa top-proizvodima najbolje kvalitete. Kako bi to postigli iskoristili smo naše dugogodišnje iskustvo kao eksperti za drvo.

Šta su masivne ploče?

Masivne ploče predstavljaju čisto drvo. Kao i svi prirodni resursi, tako su i one održive, jedinstvene i visokokvalitetne. Bilo da se koriste za stol, radnu površinu, namještaj ili pak frontu – ove ploče djeluju pozitivno na ambijent prostorije. To ih čini pravim blagom prirode
 

Garantovan kvalitet

Naši zahtjevi: najbolji kvalitet od proizvodnje do skladištenja. Bilo da se radi o jednoslojnoj ili troslojnoj masivnoj ploči – za naš asortiman rafiniramo isključivo visokokvalitetno tvrdo drvo u odabranom kvalitetu rezane građe. Moderni proizvodni pogoni i pažljivi procesi osiguravaju visok kvalitet, skladištenje se vrši prema najvišim standardima. Pojedinačno upakovane u foliju, sve ploče napuste dobro zaštičene naš lager.

1-slojne masivne ploče

Jednoslojne masivne ploče se ubrajaju u materijale masivnih ploča. Sastoje se od međusobno zaljepljenih paralelnih lamela ili štabova od tvrde drvene građe.


Primjena: prije svega za horizontalnu namjenu; Uglavnom se primjenjuje za stolove, radne površine i namještaj od masivnog drveta.
Izrada: lamele širinskog spoja, lamele širinsko-dužinskog spoja


► visokokvalitetno ljepljenje lamela
► jednaka širina lamela po ploči osigurava mirniju površinu i jedinstvenu sliku

 

3-slojna Eurowood masivna ploča

Višeslojna masivna ploča se zbog višeslojnog unakrsnog ljepljenja odlikuje stabilnom formom i dimenzijom. Pored toga djeluju na ugodan ambijent i udobnost.

Primjena: 3-slojna masivna ploča je otporna na deformacije pa se s toga prije svega koristi za fronte. Ostala primjena: namještaj od masivnog drveta.

► tehnička klasa prema EN 13353

SWP/1: Masivna ploča za nenosivu primjenu na suhom području

SWP/2: Masivna ploča za nenosivu primjenu na vlažnom području