JAF FURNIR
&
REZANA GRAĐA

Svaki komad jedan unikat…

JAF FURNIR
&
REZANA GRAĐA

Svaki komad jedan unikat…

Furnir & rezana građa

Svi furniri.
Mogu se učitati u nekoliko sekundi.

Namještaj, nakit, knjige – sve se već nekoliko godina može naručiti putem interneta. Odnedavno i furniri. Širom svijeta klikom miša.
 
Dobar tim: tradicija i inovacija
Konceptom „Veneer World“ Frischeis je širom svijeta uveo prvu internetsku trgovinu sa slikama svežnjeva furnira visoke rezolucije: Umjesto da se kilometrima vozite do prodavnice, sada skladište dolazi kupcu: Kod kuće na zaslonu možete pregledati cijeli asortiman i nakon toga direktno online naručiti cijele trupce ili pojedinačne svežnjeve – 24 sata dnevno.
 
Gdje god se nalazili – Veneer World je kod Vas: Prevaljeni cestovni kilometri, elektronička pošta s velikim slikovnim datotekama i pretjerano dugo vrijeme za preuzimanje podataka sada su prošlost. A to znači golemu uštedu na vremenu.
 
Informacije u internetskom paketu
Osim jednostavne mogućnosti narudžbe furnira, u isto vrijeme nastalo je i jedinstveno sredstvo prezentacije za stolare i arhitekte: Oni, primjerice, mogu s budućim vlasnicima namještaja u večernjem terminu uroniti u digitalni svijet furnira i odabrati željenu površinu.
 

Rezana građa.
Mnogo bolja situacija.

Iza nas su desetljeća iskustva: Grupa Frischeis već je više od 65 godina aktivna u međunarodnom poslovanju s rezanom građom. Zahvaljujući velikoj brizi i apsolutnom stručnom znanju naš tim stručnjaka ima savršeni „nos“ za to koje je drvo primjereno za naše kupce i odgovarajuću namjenu.Kao kompletni dobavljač rezane građe Frischeis ima direktan pristup najvažnijim međunarodnim nabavnim tržištima: Za Vas kupujemo u najboljim područjima rasta u Evropi i uvozimo rezanu građu vrhunske kvalitete od naših uspješnih partnera u prekomorskim zemljama.

Prisutni smo od samog početka
Frischeis je u Evropi lokalno organiziran tamo gdje uspijevaju veliki resursi drveta. Pratimo lanac isporuke od trupaca u šumi preko proizvodnje u pilanama pa sve do prodaje. Kratko putovanje i kod rezane građe donosi uštede na troškovima što se potom odražava na atraktivnim prodajnim cijenama.

Naša specijalnost? Stručnjaci za drvo na najvišoj razini… 
Uvozno drvo je spremno za pretovar u tršćanskom lučkom skladištu u vlasništvu firme. Široka paleta evropskog drveta i sibirskog ariša skladištena je u St. Mareinu/Štajerska i uvijek je na raspolaganju.

Štoviše, tvrtka-kći „J. F. Furnir“ u Braşovu/Rumumija obrađuje plemenito drvo iz najboljih evropskih područja rasta – što se može prepoznati na izvanrednoj kvaliteti rumunjskog hrasta, jasena, bukve, trešnje i javora. Osim parenja i tehničkog sušenja proizvodimo rezanu građu specijalnih debljina i fiksnih dimenzija prema zahtjevima kupaca. Portfelj Grupe Frischeis kreće se od neobrađenih dasaka do fino izblanjane podnice za terasu.

Posebno je za nas normalno
Uz jaku organizaciju i logistiku Frischeis garantuje brzu dostupnost sa skladišta u svim distribucijskim centrima. Čak i kad naši kupci traže nešto posebno: Nabavljamo drvo za više od stotinu posebnih namjena – od drveta za glazbene instrumente do industrijskog asortimana kao što su frize i letvice.

65 godina iskustva na tržištu i istinske kompetencije za drvo našim su klijentima od velike koristi…

Za više informacija na raspolaganju Vam stoji g-din Kenan Fišo

M: + 387 63 895 686

mail: kenan.fiso@frischeis.ba

J.F.Furnir.
Tvornica odlazi prema drvetu.

Putovanje furnira u digitalnoj web trgovini počinje u Rumuniji. Tačnije rečeno u Braşovu, evropskom eldoradu za liščare i četinjari: Tamo Frischeis posluje od 2007. godine pod imenom „J. F. Furnir“ s vlastitom pilanom i tvornicom furnira.

U skladištu za drvo od 10 000 m² naslagani su plemeniti trupci drveta gotovo svih vrsta i kvaliteta – većinom iz Evrope, ali i iz Afrike, Azije, Sjeverne i Južne Amerike. Oko 30 000 kubnih metara drveta godišnje ovdje se obrađuje za kupce prema njihovim zahtjevima i narudžbama.

Srž tehnike
Najsavremenija tehnika uređaja prisutna je u svim sektorima: Na početku svih proizvodnih postupaka u tvornici nalazi se visokoučinkovita tračna pila Bongioanni („1600“). U nedavno instaliranoj termičkoj komori rezana se građa oplemenjuje visokim temperaturama i istovremenom redukcijom kisika – i tako postaje otporna na vremenske uvjete.

Kvalitetna tehnika i know-how
Izvrsna lokacija tvornice u šumovitoj Transilvaniji apsolutni je plus. Ali i otprilike 350 kvalificiranih zaposlenika govori za sebe: u Braşovu je i sjedište „Sveučilišta Transilvanija“ sa specijalnim smjerom drvne tehnologije i drvnog dizajna. Dobar temelj kako bi se uvijek mogla garantovati visoka kvaliteta proizvoda i usluga.

Katalog furnira

EUROVENEER FINELINE
U našem web katalogu pronaći će te furnire kojima je struktura homogena zahvaljujući tehničkim obradnim procesima.
EUROVENEER STONE
Tanke kamene površine kojima možete oplemeniti namještaj, interijer ili se koriste u automobilskoj industriji, dostupni su na našem web katalogu.
Furniri standard
Prikaz raznih vrsta furnira u web katalogu od A do Ž.
Specijalni furnir
Izuzetni furniri na našem web katalogu, za posebne namjere.

Centrala za furnir.
Uvijek Vama na raspolaganju.

Oko osam miliona kvadratnih metara furnira trajno se pohranjuje u centrali za furnir u Salzburgu. Osim standardnih debljina raspoložive su, naravno, i brojne posebne debljine.

Savremene linije za sortiranje, kolorimetri i računalni sustav upravljanja robom garantuju našim kupcima preciznu kvalitetu i informacije o isporuci u Austriji i inostranstvu koje su dostupne u nekoliko sekundi.

Za više informacija na raspolaganju Vam stoji g-din Edin Mešić

M: + 387 61 106 438

mail: edin.mesic@frischeis.ba

 

Furnir od starog drveta

Podarite svojim prostorima jedinstveni karakter. Bilo da je to rustikalni sjaj ili moderni naglasak – furniri od starog drveta privlače mnogobrojne poglede. Uvjerljivi su u sektoru vrata i podova kao i kod oblaganja te cjelokupnom unutrašnjem dizajnu daju osobiti šarm.

Usluga spajanja furnira

Plemeniti furniri pokazuju poseban karakter drveta. Spajanje pojedinačnih dijelova zahtijeva stoga i iznimnu majstorsku vještinu. Bilo za proizvodnju namještaja, pojedinačne namjene, kao što su konstrukcije ili industrijska daljnja obrada, Frischeis Vam nudi spojene furnire izrađene po mjeri prema Vašim specifikacijama.

 

Upit za furnir

Koji proizvodi Vas zanimaju?
Vaši kontaktni podaci
Please confirm that you are not a robot.