MDF i HDF ploče

Vrhunski kandidat u svakoj situaciji:
MDF - srednje gusta ploča vlaknatica

Srednje gusta ploča vlaknatica (MDF)  posjeduje veliku grubu gustoću završnog sloja. Zahvaljujući svojoj idealnoj ujednačenosti površine može se koristiti neobrađena ili obložena. Njezina velika čvrstoća savijanja i čvrstoća rubova čini je savršenim kandidatom za proizvodnju najkvalitetnijeg namještaja i opreme za interijere. Osim toga, površinska obrada ploče MDF je jednostavna. 

Svojstva:

  • može se vrlo dobro profilirati
  • velika vlačna čvrstoća i čvrstoća rubova
  • vrlo dobri brtveni profili
  • ujednačena struktura vlakana
  • vrlo dobra kakvoća površine
  • dobra statička opteretivost
  •  niska razina bubrenja

Za „vatrenu" primjenu

Sa svojstvom „teško zapaljiva" MDF ploča je vatrootporna ploča vlaknatica razvijena posebno za ona područja primjene, gdje je potrebno bolje protudjelovanje na vatru: u to se ubrajaju aerodromi, uredi, bolnice, hoteli i drugi javni objekti. Osim toga, ova specijalna MDF ploča posjeduje veliku dimenzijsku stabilnost, manje povećanje debljine i absorpciju. Moguća je i mehanička obrada.

HDF ploče

Ploča vlaknatica velike gustoće - skraćenog naziva HDF (High Density Fiberboard) - sastavljena je od drvenih vlakana natopljenih ljepilom koja se pod pritiskom i na velikoj vrućini u suhom postupku presaju te izuzetno snažno komprimiraju. Nasuprot tome, ploča s čvrstim vlaknima se proizvodi u vlažnom postupku s više od 20 posto vlažnosti vlakana.
Suho presane ploče nemaju vidljivu rešetkastu strukturu na stražnjoj strani jer iz njih nije istisnuta voda. Stoga su na obe strane glatke. Preferira se njihovo korištenje kao nosivog materijala za veliko opterećenje uz malu debljinu materijala.

Ovo bi Vas takođe moglo zanimati:

Usluga rezanja i kantiranja

Najveći izbor dekorativnih ploča kantiranih i krojenih prema Vašim mjerama.

Višeslojna masivna ploča

Masivna drvena ploča čini dio prirode u Vašem domu.

Upit za konstruktivne ploče

Koji proizvodi Vas zanimaju?
Kontakt
Please confirm that you are not a robot.

News

Die Seite wird automatisch neu geladen, wenn diese Felder ausgefüllt werden.